Magánszemélyeknek

Gondolta volna, hogy a modern technológia, az e-személyi alkalmazásával lerövidíthetjük elintézendő ügyeink időtartamát, felgyorsíthatjuk a kapcsolódó folyamatokat, csökkenthetjük a papír és tinta felhasználását?

Ügyintézés egyszerűen, otthonról? Igen! Ehhez csak egy kártyaolvasóra, internetkapcsolatra, Webes Ügysegédre vagy nyomtatványkitöltőre és természetesen e-személyire van szüksége.

Az elektronikus aláírás funkció segítségével a hagyományos aláírást, az elektronikus időbélyeggel pedig a keltezést válthatja ki. Ezáltal egyszerűsödik és gyorsabbá válik például az ingóság adásvételi szerződés kiállítása, különböző kérelmek és űrlapok előállítása.

Az e-személyi és a hozzá kapcsolódó technikai háttér lehetővé teszi a kétfaktoros azonosítást, amely során a kártya chipjében tárolt adatok kiolvasása (személyes adatok, korábban felvett ujjnyomat és arckép), majd az ujjnyomat ujjnyomatolvasón keresztül történő beolvasása és a korábbi adatokkal történő összehasonlítása megy végbe. Az ismertetett azonosítási forma a biztonság egy magasabb szintjét képviseli.

Manapság az “elintézünk bármit, bárhonnan, azonnal” nívó számít megszokottnak, felgyorsult világunkhoz, felgyorsult ügyintézésnek is társulnia kell. Az e-személyi és a hozzá kapcsolódó technikai háttér ehhez teljes mértékben hozzájárul.