Miért jó az új igazolvány?

KORSZERŰ

Az e-aláírás funkció alkalmas elektronikus dokumentum természetes személy általi, elektronikus aláírással történő aláírására. A magyar jogszabályok biztosítják, hogy egy elektronikusan aláírt elektronikus dokumentum ugyanolyan bizonyító erővel és hitelességgel rendelkező legyen, mint egy papír alapú kézzel aláírt dokumentum.

BIZTONSÁGOS

Az e-azonosítás és e-úti okmány kártyafunkcióknak köszönhetően más azonosítási rendszernél magasabb hatásfokkal és biztonsági szinten biztosítja az elektronikus kormányzati és e-közigazgatási rendszerek igénybe vételéhez szükséges elektronikus azonosítás / hitelesítés funkciókat és az EU-n belüli utazásokat.

SOKOLDALÚ

Az e-személyi igazolvány tárolóegysége egyszerre tartalmazza a társadalombiztosítási és adóazonosító számot is, ezzel megkönnyítve a hivatalos ügyintézést.

Az e-személyi igazolvány a későbbiekben a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően alkalmas lesz egyéb szolgáltatások igénybevételére is (további információ: https://eszemelyi.hu/kartya_funkcioi/e_azonositas_kartyafunkcio)