A készülék üzembe helyezése, kinek kell az eszközt üzembe helyeznie?

A vásárló feladata az üzembe helyezése az eszköz mellett elhelyezett használati útmutató segítségével. Minden készülékhez http://www.kartyaolvaso.hu/informaciok/termektamogatas címen elérhető illesztőprogramot kell telepíteni a használati utasítás szerint. A futtatáshoz szükséges szoftver alkalmazásokat a szolgáltatók adják, pl. az új személyi igazolványhoz kapcsolódóan az alábbi honlapon elérhető: http://www.kekkh.gov.hu/Eszemelyi/kartyaolvaso/kartyaolvaso_alkalmazas

http://www.kekkh.gov.hu/Eszemelyi/kartya_funkcioi/e_alairas_funkcio

 

A készülék és a szoftver használatával kapcsolatban szükséges-e betanítás, illetve biztosítanak-e folyamatos betanítást az új felhasználók részére?

A készülék használatát a hozzá melléklet útmutató alapján kell elvégezni, ez egyéb betanítást nem igényel. Amennyiben kérdés merülne fel, kérjen segítséget az rfid@studiotech.hu e-mail címen a termék magyarországi forgalmazójától!
 
Miután a szoftvert a különböző szolgáltatók biztosítják, pl. KEKKH, ezek működésével/elérhetőségével kapcsolatban náluk lehet tájékozódni.

 

Biztosít-e a termék forgalmazója/gyártója magyar nyelvű helpdesk és support támogatást az esetlegesen fellépő problémák kezelésére?

A www.kartyaolvaso.hu oldalon elérhető a magyar nyelvű használati utasítás és a telepítő.exe fájl is minden eszközhöz.
 
További kérdések tekintetében kérjük, keresse fel a magyarországi forgalmazót az alábbi elérhetőségeken:
Studiotech Kft. Telefon: +36-1/240-1444 Fax: +36-1/240-1445 E-mail: rfid@studiotech.hu

 

Az eszközök tekintetében a számítógéppel való csatlakozás a műszaki leírás értelmében USB porton keresztüli. Tervezik-e modernebb kapcsolódást (például Bluetooth, Wi-Fi) biztosító készülék bevezetését?

Jelenleg nem.

 

Windows 10 operációs rendszer támogatása mikortól várható?

A készülékek a Windows 10 operációs rendszerrel is használhatók:

 

A készülék működéséhez szükséges szoftverek a készülékkel együtt kerülnek-e átadásra, vagy a megrendelő feladata annak beszerzése/letöltése?

A készülékekhez az illesztőprogramot vagy a http://www.reiner-sct.com/support/download/treiber-und-software/cyberjack/ vagy a http://www.kartyaolvaso.hu/informaciok/termektamogatas címről kell letölteni és a használati utasítás szerint telepíteni, ezt követően a kártyaolvasó eszközök használatra készek.
 
A használni kívánt szoftver alkalmazások nem részei az eszközöknek, azokat a szolgáltatóktól lehet beszerezni/letölteni, ami a felhasználó feladata.
 
Pl. az új személyi igazolványhoz kapcsolódóan az alábbi honlapon elérhető:
 

 

A készülék kommunikál-e magyar nyelven?

A REINER SCT cyberJack® RFID standard HUN készülék magyar nyelvű kijelző menüvel kerül forgalomba. Az illesztőprogram telepítéséhez a használati utasítás ad magyar nyelven segítséget mind a standard HUN mind a basis típusok esetében. Ezen felül folyamatban van a Standard HUN eszköz esetében a telepítőlemezen a magyar nyelvű leírás hozzáadása.
 
A további szoftverkörnyezetek a szolgáltatók kompetenciája.

 

A készülékszoftver az azonosítást követően biztosít-e output-ot az adatokról, ha igen annak mi a kiterjesztése/rekordszerkezete (például pdf)?

A készülékek csak adatátvitelre szolgálnak.

 

A készülékszoftvernek van-e licensz díja, illetőleg milyen szoftver felhasználó számmal szükséges számolni (például korlátlan)?

A készüléken levő kezelő rendszernek nincs licensz díja, hatóságok, egyéb szolgáltatók által fejlesztett szoftverek esetében az adott szolgáltató határozza meg, hogy azt díjmenetesen, vagy díjfizetés mellett lehet igénybe venni.

 

A készülék működtetéséhez szükséges-e egyéb, harmadik fél által gyártott szoftver, illetve hardver beszerzése?

A számítógépen és az internet csatlakozáson kívül egyéb hardver- és hálózatigénye a készüléknek nincs. A készülék által biztosított funkciók használatához szükséges azonban a hatóságok, szolgáltatók által fejlesztett szoftverek telepítése.

 

A standard HUN és a basis készülék biztonsági bizonyítványok és tanúsítványok vonatkozásában nagymértékben eltér, ezek módosítása várható-e, vagy a műszaki leírásban szereplő adatokat kell figyelembe venni tervezéskor?

Nem várható módosítás, mivel azok rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal. Tervezéskor minden esetben a műszaki leírásban szereplő adatok az irányadóak.

 

A készülékek esetében várható-e olyan fejlesztés, hogy egy szoftveres interfészen keresztül kommunikáljanak megadott rendszerekkel, mely esetben a személyes adatok automatikusan - manualitás nélkül - átemelésre kerülhetnek?

A készülékek alkalmasak ezen funkció ellátására, azonban csak és kizárólag a szolgáltatók által fejlesztett szoftver alkalmazások futtatásával.
vissza